You are currently viewing INVESTICIONI I TURISTIČKI POTENCIJALI PODGORICE PREDSTAVLJENI U OKVIRU CRNOGORSKOG PAVILJONA NA EXPO DUBAI 2020

INVESTICIONI I TURISTIČKI POTENCIJALI PODGORICE PREDSTAVLJENI U OKVIRU CRNOGORSKOG PAVILJONA NA EXPO DUBAI 2020

Zamjenik gradonačelnika, Časlav Vešović, predstavio je međunarodnoj publici investicione potencijale Podgorice na događaju koji je organizovan u okviru Crnogorskog paviljona na prestižnom globalnom događaju Expo Dubai 2020.

Ističući da je Podgorica grad moderne arhitekture, sporta, kulture, univerzitetski centar, grad čiste vode i zdrave hrane, ali i grad sjajnih domaćina i odličnih poslovnih mogućnosti, Vešović je prisutne informisao o dinamičnom poslovnom ambijentu koji nudi obilje investicionih mogućnosti.

Imajući u vidu ulogu i značaj Expo 2020 Dubai, kao jedne od najprestižnijih manifestaciji, za promociju države, gradova i njihovih potencijala, Podgorica je iskoristila mogućnost da se globalnom auditorijumu predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija, ali i kao pouzdan partner prepoznat od strane prestižnih međunarodnih finansijskih institucija.

“U cilju adekvatne valorizacije investicionih potencijala i sveukupnog socio-ekonomskog razvoja, investitorima nudimo brojne mogućnosti za ulaganja, ali i saradnju kroz model privatno-javnog partnerstva”, istakao je Vešović izdvajajući projekte izgradnje fabrike za flaširanje vode, izgradnje podzemnih garaža, proizvodnje električne energije iz deponijskog biogasa i druge.

Direktorica Turističke organizacije, Irena Rogošić, odgovarajući na brojna pitanja posjetilaca paviljona o našem gradu, upoznala je prisutne i sa prirodnim ljepotama i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem kao značajnim turističkim potencijalima Podgorice.

Budući da su prisutni iskazali veliko interesovanje, vjerujemo da će ova promocija imati značaj uticaj na dalji razvoj glavnog grada kroz realizaciju brojnih investicija i turističku valorizaciju.

Video prezentacija dostupna je na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=4s11iDgy8Dg