You are currently viewing PREZENTACIJA ELEKTRIČNIH PUNJAČA SREDNJOŠKOLCIMA MAŠINSKE ŠKOLE U PODGORICI

PREZENTACIJA ELEKTRIČNIH PUNJAČA SREDNJOŠKOLCIMA MAŠINSKE ŠKOLE U PODGORICI

U okviru Nedjelje mobilnosti, za učenike smjera Tehničar automehatronike i Tehničar drumskog saobraćaja, JU SSŠ “Ivan Uskoković”, članove Ekološko-planinarske sekcije, menadžer Glavnog grada Podgorica mr Marjan Junčaj sa saradnicom mr Ninom Perunović je organizovai prezentaciju karakteristika električnih punjača, nakon čega je uslijedila vožnja električnim automobilima. 

Glavni grad uspješno realizuje projekte u skladu sa Planom urbane mobilnosti 2020-2024. Menadžer je podsjetio učenike da je prva besplatna javna punioca postavljena 2019. godine u Vučedolskoj ulici u saradnji sa MORT-om, a kroz partnerstvo sa UNDP-om, a nakon toga i duplu punionicu u etažnoj garaži iza zgrade “Maša”, nakon čega je grad nastojao da proširi infrastrukturu u saradnji sa partnerima iz biznis zajednice.

Na ovaj način Glavni grad je nastavio da razvoja koncept pametnog grada, svjestan da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da oni nude brojne prednosti – manje zagađenja i emisija CO2 gasova, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva.