You are currently viewing SERGEJ BELOUSOV, SUOSNIVAČ I IZVRŠNI DIREKTOR MULTINACIONALNE KOMPANIJE “ACRONIS” U POSJETI GLAVNOM GRADU

SERGEJ BELOUSOV, SUOSNIVAČ I IZVRŠNI DIREKTOR MULTINACIONALNE KOMPANIJE “ACRONIS” U POSJETI GLAVNOM GRADU

Menadžer Glavnog grada Podgorica, Marjan Junčaj, ugostio je singapurskog investitora, dr Sergeja Belousova, suosnivača i izvršnog  direktora multinacionalne kompanije za zaštitu podataka “Acronis”, koja je zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru. Sastanku su prisustvovali saradnici g-dina Bell-a, Robert Schelgel, Andrey Vlasov, Oznur Zer, Nick Dobrovolskiy, Bojana Milošević, kao i direktor Agencije za investicije Crne Gore, g-din Mladen Grgić.

Acronis zapošljava preko 2.000 ljudi širom svijeta, a njegovi proizvodi su dostupni na 26 jezika u preko 150 zemalja. Kompanija se bavi cyber security rješenjima i spadaju u tkz. unicorn kompanije koje su vrijedne preko milijardu. Imaju ozbiljnu listu klijenata među kojima su najpoznatiji fudbalski klubovi (Inter, Mančester, itd., u Sjedinjenim Američkim Državama čuveni Red Sox, zatim Formula 1 itd.)

Takođe, g-din Bell je osnovao Tehnološki institut Šafhauzen 2019. godine u Švajcarskoj. Tehnološki institut Šafhauzen je međunarodni istraživački univerzitet za odabrane oblasti računarskih nauka, fizike i transformacije tehnologije.

Gospodin Bell je izuzetno uticajan u IT zajednici, pomaže dosta inovacionih aktivnosti i ulaže u obrazovanje. Teme sastnaka su se odnosile na oblast edukacije, kao i izgradnje istraživačko-razvojnog centra i kancelarijskog prostora za preko 1000 zaposlenih.

U cilju adekvatne valorizacije investicionih potencijala i sveukupnog socio-ekonomskog razvoja, menadžer Junčaj je predstavio brojne mogućnosti za ulaganja, ali i saradnju kroz model privatno-javnog partnerstva. Istakao je da Podgorica ima značajan razvojni potencijal, te da je mogućnost ulaganja svakako u interesu ekonomske valorizacije i otvaranja novih radnih mjesta.

Menadžer Junčaj je zaključio da je Podgorica prepoznata kao atraktivna destinacija za nova ulaganja, te da je aktuelna gradska uprava stekla reputaciju pouzdanog i kvalitetnog partnera za saradnju, dok su predstavnici Acronis grupe istakli da su u procesu donošenja investicione odluke.