You are currently viewing ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA GLAVNOG GRADA SA NOVIM REGIONALNIM MENADŽEROM MEĐUNARODNE FINANSIJSKE KORPORACIJE (IFC)

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA GLAVNOG GRADA SA NOVIM REGIONALNIM MENADŽEROM MEĐUNARODNE FINANSIJSKE KORPORACIJE (IFC)

Na marginama konferencije “Core Days” u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore (PKCG) i ostalim partnerima iz regiona, posvećenoj lokalnom ekonomskom razvoju, održan je sastanak sa regionalnim menadžerom Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan, gdinom Nicolas Marquier-om i predstavnikom za Srbiju i Zapadni Balkan gdinom Bodinom Bulatovićem. Ovo je ujedno bio i prvi susret novog regionalnog menadžera sa predstavnicima Glavnog grada mr Marjanom Junčajem, gradskim menadžerom, mr Ninom Perunović, savjetnicom za ekonomska pitanja i mr Jovanom Bošković, savjetnicom za investiciono planiranje.

Na sastanku je bilo riječi o savjetnodavnom programu i potencijalnim investicijama u Glavnom gradu. Poseban akcenat stavljen je na dalji razvoj infrastrukture, a sve u cilju očuvanja životne sredine i unapređenja kvaliteta života građana.

Gdin Marquier je upoznat sa postojećim projektima, Strateškim planom razvoja Glavnog grada 2020-2025, Akcionim planom za digitalizaciju (DCAP) kao i sa funkcionisanjem Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada, te je u tom dijelu izrazio spremnost za pružanje podrške za identifikaciju i realizaciju prioritetnih projekata.