You are currently viewing URUČENE DIPLOME POLAZNICIMA LJETNJE ŠKOLE PROGRAMIRANJA; STEKLI ZNANJA I DIGITALNE VJEŠTINE

URUČENE DIPLOME POLAZNICIMA LJETNJE ŠKOLE PROGRAMIRANJA; STEKLI ZNANJA I DIGITALNE VJEŠTINE

Glavni grad u saradnji sa ICT klasterom Cortex i Logate institutom za informacione tehnologije, organizovao je ljetnju školu programiranja za osnovce, koja se održavala u prostorijama Birziminium hub-a. Škola programiranja trajala je mjesec dana, a tokom tog perioda osnovci su imali priliku da steknu znanja i vještine iz osnova algoritmike, kao i iz oblasti programiranja na kursu JavaScript – programiranje igara, ali i da do kraja obuke prezentuju svoje video igre.

Povodom uspješnog završetka nastave u okviru Ljetnje škole, 20 podgoričkih osnovaca dobilo je diplomu. Prilikom uručivanja diploma djeca nijesu krila oduševljenje što su imali ovakvu priliku da steknu digitalne vještine, i dali su čvrstu riječ da će interesovanje ka programiranju produbiti i nastaviti usavršavanje i po završetku kursa. 

Direktor Logate Instituta i predavač na kursu Goran Šuković, kazao je da je zadovoljan radom sa djecom i da među njima vidi buduće uspješne programere.

Sekretar Glavnog grada Zekerija Fetić je izrazio zadovoljstvo zbog još jedne uspješne saradnje sa članicama udruženja ICT Cortex i istakao kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima Glavni grad nastoji da probudi interesovanje za digitalnim vještinama, kako kod djece i mladih, tako i kod odraslih.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj podsjetio je da je pokretanjem Birziminium Huba mladima u Podgorici otvoren još jedan prozor prema svijetu, u kojem mladi ljudi mogu da napreduju i ostvaruju svoje ambicije.

PG BIRO