You are currently viewing VUKOVIĆ: POSLOVNI SAVJET VELIKI KORAK U PRAVCU UKUPNOG RAZVOJA PODGORICE

VUKOVIĆ: POSLOVNI SAVJET VELIKI KORAK U PRAVCU UKUPNOG RAZVOJA PODGORICE

Prva sjednica novoformiranog Savjeta za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu održana je danas u virtualnom formatu, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik dr Ivan Vuković, a u ime Glavnog grada u radu sjednice učestvovali su i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović i menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je danas napravljen krupan korak u pravcu ukupnog razvoja Podgorice. „Razvoj glavnog grada nije moguć bez kvalitetne saradnje nas u lokalnoj upravi i vas koji predstavljate i najvažnije ljude u sistemu državne uprave kada su ekonomski procesi u pitanju, kao i vas koji predstavljate poslovnu elitu našeg glavnog grada “, naglasio je Vuković.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što, iako u specifičnim uslovima, danas konačno počinje sa radom Savjet za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu koji ima za cilj da unaprijedi saradnju između ljudi i institucija koje vode brigu o ekonomskim procesima i unaprjeđenju kvaliteta života u Podgorici i Crnoj Gori.

„Podgorica je ne samo administrativni, politički centar naše države, Podgorica je i grad u kom se realizuje 60% privredne aktivnosti i sjedište većine najznačajnijih crnogorskih kompanija, samim tim, mi smo bili u obavezi da tražimo nove modalitete saradnje sa biznis zajednicom koja je i u prethodnom periodu bila jako dobra. Kada govorimo o ljudima koji čine ovaj Savjet, govorimo o dokazanim prijateljima Podgorice i ljudima koji su uvijek bili tu da podrže svaku našu inicijativu. Iskustva dosadašnje saradnje predstavljaju izvanredan temelj za njeno unaprjeđenje u okviru Poslovnog savjeta“ naglasio je gradonačelnik, dodajući da su uspjesi biznis zajednice u Podgorici, istovremeno i uspjesi Glavnog grada, te da svaka nova inicijativa, svako novo otvoreno radno mjesto znači puno za glavni grad, pogotovo u svjetlu krize u kojoj se trenutno nalazimo.

Gradonačelnik je na kraju istakao da će novoformirani Savjet ponuditi odgovarajući okvir u kome će se razmjenjivati ideje i zajedničkim snagama dolaziti do najboljih rješenja na bazi uporedne prakse.

„Smatram da iako djelujemo sa različitih pozicija, da su ciljevi našeg djelovanja komplementarni sa jedne strane, a da sve ono što su aktivnosti Glavnog grada- krupni infrastrukturni projekti, važne odluke koje smo donijeli, poput odluka o osnivanju biznis zona ili odluke o davanju u dugoročni zakup poljoprivredno zemljište, predstavljaju šanse za razvoj novih preduzetničkih inicijativa, šanse za novi biznis i ono što je nama najvažnije –otvaranje novih radnih mjesta, sa druge strane“, zaključio je Vuković.

Konstitutivnu sjednicu možete pogledati na sljedećem linku:

https://youtu.be/P3lZiMvNocs