You are currently viewing JUNČAJ SA AMABASADOROM RUMUNIJE U CRNOJ GORI: POTENCIJAL ZA SARADNJU PODGORICE SA RUMUNSKIM GRADOVIMA

JUNČAJ SA AMABASADOROM RUMUNIJE U CRNOJ GORI: POTENCIJAL ZA SARADNJU PODGORICE SA RUMUNSKIM GRADOVIMA

Dana 26. maja, 2022. godine, u prostorijama Glavnog grada Podgorica, menadžer mr Marjan Junčaj, rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović i savjetnica za ekonomska pitanja mr Nina Perunović održali su sastanak sa Nj.E. Viorel Matei Ardeleanu, ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Radu Gorincioi, savjetnikom za konzularne poslove kao i menadžerom opštine Fierbinţi-Târg, gdinom Iulianom Mares-om.

Na sastanku je bilo je riječi o potencijalnoj saradnji sa Asocijacijom menadžera opština i gradova iz Rumunije kako bi se na što bolji način razmijenila iskustva upravljanja lokalnim samoupravama, sa naglaskom na oblasti zelene i cirkularne ekonomije i koncepta pametnih gradova. Na ovaj način će se uspostavljati bolja vizija razvoja gradova, te podijeliti iskustva gradova iz države članice Evropske unije. Sugestija je da se aktivno uključi i akademska zajednica, a cjelokupan koncept upravljanja lokalnim samoupravama približi i studentima, posebno sa studija menadžementa.

Na ovaj način Glavni grad Podgorica nastavlja dosadašnju uspješnu saradnju sa ambasadom Rumunije, koja se, između ostalog, ogledala i u organizaciji događaja Podgorica Investment day, gdje su rumunskim investitorima predstavljeni investicioni potencijali Podgorice.