You are currently viewing U CENTRU KOMPETENCIJA IZRAĐENO I POKLONJENO PREKO 1.500 VIZIRA

U CENTRU KOMPETENCIJA IZRAĐENO I POKLONJENO PREKO 1.500 VIZIRA

Glavni grad Podgorica i Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa prijateljima grada, volonterima, pridružili su se inicijativi obezbjeđivanja nedostajuće opreme za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Podgorice. Tim povodom, u Centru kompetencija do sada je izrađeno i poklonjeno preko 1.500 vizira koji su dio zaštitne opreme prevstveno zdravstvenih radnika, ali svih onih koji zbog prirode posla svakodnevno dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi, a koji su odobreni i od strane nadležnog Instituta za javno zdravlje. Viziri se proizvode na pet 3D štampača koji predstavljaju dio vrijedne opreme koju je UPCG obezbijedila u okviru prekograničnog EU projekta “competenceNET” čiji je implementator u Crnoj Gori.

Podsjećamo, na izradi vizira angažovani su volonteri Saveza radio-amatera Crne Gore, Politehnike – crnogorskog saveza za tehničku kulturu, Montenegro Robotics koji u prostorijama Centra kompetencija danonoćno izrađuju vizire. Za izradu vizira, osim postojećih pet 3D štampača, kojima je opremljen Centar kompetencija (zahvaljujući Glavnom gradu i Uniji poslodavaca), zaslužni su i oni koji su ustupili svoje štampače: American corner, Elektrotehnički fakultet, Dragan Todorović, kao i firme koje su rezale plastiku: Copy centar i Rinascita.

Prije par dana Sekretarijat za preduzetništvo je pozvao i vlasnike frizerskih i kozmetičkih salona da se prijave ovom gradskom resoru kako bi mogli besplatno da preuzmu ovaj dio opreme radi zaštite svog zdravlja i zdravlja onih koji posjećuju njihove salone.

Ovo je svakako trenutak kada je naš Centar kompetencija opravdao svoje postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija i to je ono što nam za sada, u ovim, za nas teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo.

PG BIRO