You are currently viewing ZAVRŠENA OBUKA ZA 3D DIZAJNIRANJE ODRŽANA U BIRZIMINIUM HUB-U

ZAVRŠENA OBUKA ZA 3D DIZAJNIRANJE ODRŽANA U BIRZIMINIUM HUB-U

Glavni grad Podgorica i Kancelarija za mlade, u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), svečano su uručili sertifikate polaznicima besplatne edukacije na temu „3D dizajniranje i korišćenje 3D printera.“

Koordinaror TIKA-e za Crnu Goru Abdurraham S. Toprak je zahvalio Glavnom gradu na prilici da se ova edukacija ostvari i podsjetio da je TIKA u Crnoj Gori prisutna od 2007. godine, tokom čega je uspješno realizovala preko 400 projekata. Istakao je da se nada nastavku saradnje na ovakvim ili sličnim projektima u narednom periodu.

Direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić je zahvalio TIKA na inicijativi i organizaciji izvanredne obuke, te čestitao učesnicima projekta koji su uspješno završili obuku i stekli nova znanja.

“Birziminium Hub je nastao u želji da omogući da se projekti poput ovog realizuju u Podgorici i da Glavni grad pruži podršku svim inovativnim idejama koje imaju za cilj da okupljaju ljude koji su spremni da usvajaju nova znanja i da ih dijele sa drugima”, istakao je Lekić.

Podsjetio je na uspješnu akciju 3D štampanja vizira, ranije organizovanu upravo u prostorijama Birziminium Hub-a, koji su kasnije donirani zdravstvenim ustanovama u Podgorici kao dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika tokom trajanja epidemije coronavirusa.

“Posebno me raduje tema obuke koja je organizovana,  s obzirom da 3D štampa predstavlja budućnost i, čak, prevazilazi domete koje je savremena nauka inicijalno anticipirala”, zaključio je Lekić.

Obuku je pohađalo 12 učesnika koji su stekli potrebne vještine i savremena znanja iz 3D dizajniranja.

PG BIRO