You are currently viewing UNIJA POSLODAVACA CRNE GORE ORGANIZOVALA OBUKU NA TEMU “UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U TURIZMU” U BIRZIMINIUM HUB-U

UNIJA POSLODAVACA CRNE GORE ORGANIZOVALA OBUKU NA TEMU “UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U TURIZMU” U BIRZIMINIUM HUB-U

U okviru projekta “centrikomNET”, započeo je program obuka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), na temu „Upravljanje i rukovođenje ljudskim resursima u turizmu“.

Obuka se realizuje u Birziminium Hub-u (Centru kompetencija Podgorica), a namijenjena je menadžerima malih i srednjih preduzeća, zaposlenima koji žele da unaprijede svoje vještine u oblasti upravljanja ljudskim resursima u turizmu, kao i osobama koje su nezaposlene, a žele da nauče nove ili unaprijede postojeće vještine i znanja iz predmetne oblasti. Obuku je pohađalo 13 polaznika, koji su imali priliku da se prijave putem email-a Unije poslodavaca Cnre Gore, ili slanjem poruke preko društvenih mreža Kancelarije za mlade u okviru Glavnog grada Podgorica.

Polazanici su bili u prilici da u dinamičnom okruženju, uz vođstvo trenera Radivoja Drobnjaka, usvoje znanja iz sljedećih oblasti: organizaciona kultura, priprema, odabir i zapošljavanje kandidata/osoblja, sistematizacija i organizacija radnih mjesta, planiranje ljudskih resursa, uloga strateškog planiranja u upravljanju ljudskim resursima, razvoj misije, vizije i vrijednosti organizacije, vještine menadžera ljudskih resursa, mentorstvo, ocjenjivanje zaposlenih, motivacija zaposlenih, podrška zaposlenima i uzajamni odnosi, upravljanje timskim radom, sukobi u upravljanju ljudskim resursima.

Navedeni program obuke dio je redovnih aktivnosti koje UPCG realizuje u okviru projekta „Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža – centrikomNET” (Enhancement of competitiveness of transnational business competence centers and networks – centrikomNET), zajedno sa Opštinom Stari Jankovci iz Hrvatske (u svojstvu vodećeg partnera), kao i partnerima: Opštinom Tovarnik (Hrvatska), Razvojnom agencijom Žepče (Bosna i Hercegovina), Centrom kompetencija za istraživanje i razvoj Vinkovci (Hrvatska).

Projekat je odobren u okviru drugog poziva za dostavu projektnih predloga u okviru Programa prekogranične saradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.godine. Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.