You are currently viewing INJAC – DRAKIĆ: POSVEĆENO RADITI NA UNAPREĐENJU POSLOVNOG AMBIJENTA

INJAC – DRAKIĆ: POSVEĆENO RADITI NA UNAPREĐENJU POSLOVNOG AMBIJENTA

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac sastala se sa  dr Ninom Drakić, predsjednicom Privredne komore Crne Gore sa kojom je razgovarala o unapređenju poslovnog ambijenta u Glavnom gradu. Kako je zaključeno, postoji obostrani interes za intenziviranje saradnje kroz realizaciju projekata koji mogu ubrzati ekonomski razvoj Podgorice.

 “Privredna komora Crne Gore je značajan partner u kontekstu ekonomske saradnje i uz kredibilne saradnike djelovaćemo u pravcu stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta i bržeg ekonomskog razvoja Podgorice”, kazala je Injac.

Predsjednica Privredne Komore Crne Gore dr Nina Drakić istakla je da je saradnja sa Glavnim gradom veoma važna, posebno zbog činjenice da značajan dio crnogorske privrede posluje u Podgorici.

 “Otvoreni smo za saradnju na različitim projektima u cilju promocije cjelokupne privrede, ali i cirkularne zelene ekonomije, a zainteresovani smo i za oblast koja se tiče upravljanja otpadom, gdje bi zajedno radili na unapređenju stanja na nivou Glavnog grada”, kazala je Drakić.

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za finansije Balša Špadijer kazao je da je da treba raditi na otklanjanju biznis barijera, uz kontinuiranu edukaciju javnosti i približavanje privrede izvorima sredstava. To će, kako je naveo Špadijer, stvoriti povoljne uslove za mlade ljude u Podgorici, ali i cijeloj Crnoj Gori. Špadijer je istakao i značaj analize podataka i izrazio uvjerenje da će Glavni grad sa Privrednom komorom uspješno sarađivati i na tom planu.

Osim toga, na sastanku je bilo riječi i o Investicionom forumu, biznis zonama, privlačenju investitora, organizaciji poslovnih foruma, sajmova, razvoju preduzetništva…

PG BIRO