You are currently viewing KORAK BLIŽE OTVARANJU NOVIH RADNIH MJESTA U BIZNIS ZONAMA

KORAK BLIŽE OTVARANJU NOVIH RADNIH MJESTA U BIZNIS ZONAMA

Završen je Javni poziv za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama, prikupljanjem ponuda. Na adresu Glavnog grada pristiglo je 17 prijava, što je dodatna potvrda da Podgorica predstavlja atraktivno biznis okruženje, sa dinamičnim razvojem i konkurentnim investicionim politikama.

Budućim investitorima na raspolaganju je deset biznis zona, koje se prostiru na površini od 3.328.000 m2, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.Za korisnike biznis zona predviđene su olakašice kao što je: davanje zemljišta u zakup do trideset godina, uz plaćanje godišnje zakupnine od 0,01EUR/m2, mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti sa mogućnošću otplate u 60 mjesečnih rata, a takođe umanjena je naknada za komunalno opremanje, kao i oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva na period od 10 godina.

Ovaj investicioni projekat doprinijeće finansijskom razvoju Podgorice i Crne Gore, te obezbijediti nova radna mjesta i značajne prihode za Grad. 

Podsjećamo, biznis zone predviđene su za sljedeće djelatnosti: poljoprivrednu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Kriterijumi za bodovanje su: planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicijie, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine. Glavni grad, vođen zaštitom javnih interesa, na osnovu ovih kriterijuma biraće kredibilne partnere, a kompanije koje nijesu finansijski stabilne nijesu mogle da učestvuju u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti.

Javno otvaranje ponuda biće održano 30. avgusta 2021. godine, u 10 časova, u prostorijama Glavnog grada (Njegoševa ulica broj 20, Podgorica).

PG BIRO