You are currently viewing PREDSTAVLJENI INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE

PREDSTAVLJENI INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica Investment Days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Rumunije i Rumunsko-albanskom privrednom komorom, predstavio mogućnosti za ulaganja rumunskim i albanskim privrednicima.

Gradski menadžer Marjan Junčaj je prisutnima predstavio investicione potencijale Podgorice, te detaljno prezentovao olakšice i povoljnosti za preduzetnike. Podsjetio je na nedavno završeni Javni poziv za izbor korisnika biznis zona i istakao da se realizacijom ovog projekta otvaraju mogućnosti za brojne investicije, te kreira prostor za razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta.

Prezentaciji su prisustvovali Ambasador Rumunije u Crnoj Gori Nj.E. Matei-Viorel Ardeleanu i predsjednik Rumunsko-albanske privredne komore Ciprian Dediu koji je istakao da postoji velika zainteresovanost rumunskih i albanskih privrednika za ulaganje u Podgoricu i Crnu Goru.

Ovom prilikom, rumunska firma MDA prezentovala je svoja dva inovativna proizvoda koja su se već našla na tržištima drugih zemalja. Takođe, izrazili su zainteresovanost za oblasti koje se tiču smart city koncepta. 

Podsjećamo, Gradski menadžer Marjan Junčaj i Služba za međunarodnu saradnju, u koordinaciji sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Crnoj Gori, održali su do sada devet prezentacija Investicionih potencijala Podgorice.

PG BIRO