You are currently viewing PANEL DISKUSIJA NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA: “PRILIKE I IZAZOVI ZA ZAPOSLENJE U CRNOJ GORI”

PANEL DISKUSIJA NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA: “PRILIKE I IZAZOVI ZA ZAPOSLENJE U CRNOJ GORI”

U Podgorici je juče održana panel diskusija u okviru posljednjeg dana Sajma zapošljavanja “Tražiš posao? Posao te traži!” u organizaciji Glavnog grada. Cilj panela je bio da se javnost bolje upozna sa prilikama i izazovima za zapošljavanje u Crnoj Gori. Na važna pitanja odgovarali su Aleksandar Rakočević iz Zavoda za zapošljavanje i Ignac Rupar iz slovenačkog Petrola, dok je menadžer Glavnog grada, Marjan Junčaj moderirao razgovor. Rakočević je u uvodnom izlaganju istakao značaj samog Sajma.

“Zahvaljujem se na prilici da predstavimo naše mogućnosti i programe sa kojima Zavod raspolaže, ali i da damo priliku da nas pitate sve ono što vas interesuje. Poslodavci i nezaposlena lica na jednom mjestu, na vrlo jednostavan način ovako imaju priliku da u vrlo kratkom roku dobiju sve informacije od poslodavaca o uslovima rada i uslovima za zasnivanje radnog odnosa.”

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj navodi da uprkos različitim preprekama nisu odustali od održavanja ovog značajnog događaja koji približava mogućnosti za zapošljavanje.

“Trenutna lokacija tržnog centra Big Fashion je jedna od najprometnijih u glavnom gradu i zato smo odabrali da sajam bude upravo ovdje. Ipak, juče smo primijetili da su sugrađani i potencijalni tražioci posla malo stidljivi da priđu ili popune obrazac CV.”