You are currently viewing PREZENTOVANI INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE POSLOVNOJ ZAJEDNICI ITALIJE

PREZENTOVANI INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE POSLOVNOJ ZAJEDNICI ITALIJE

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Tom prilikom, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo što se potencijali Glavnog grada sve više prepoznaju i podsjetio da je Podgorica, uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate. Zahvalio je na dosadašnjoj saradnji i istakao da vjeruje da će do kraja godine biti još zainteresovanih investitora koji će doprinijeti ukupnom socio-ekonomskom razvoju naše sredine.

Vuković je naglasio da je ovo još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje. Naglasio je da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za izgradnju još boljih ekonomskih odnosa.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje.

Direktor„Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović  takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno naglašavajući značaj Udruženja čiji je predstavnik. Pohvalio je ažurnost i proaktivno djelovanje službi Glavnog grada, što doprinosi većoj otvorenosti administracije prema potrebama privrede i ide u prilog efikasnoj realizaciji zajedničkih projekata.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa Javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici, te ukazao na povoljnosti i olakšice koje su od značaja za potencijalne investitore. 

PG BIRO