You are currently viewing SMART CITY KONCEPT PREDSTAVLJEN SREDNJOŠKOLCIMA

SMART CITY KONCEPT PREDSTAVLJEN SREDNJOŠKOLCIMA

Gradski menadžer Marjan Junčaj, sa predstavnicima agencije “Tesla klub MNE”, predstavio je karakteristike električnih automobila, brojne prednosti, način punjenja, te njihov značaj za očuvanje životne sredine, učenicima JU Srednja stručna škola “Ivan Uskoković”. 

Menadžer Junčaj je tom prilikom istakao da ga raduje što su učenici zainteresovani za nove tehnologije i da će Glavni grad i ubuduće biti dio ovakvih inicijativa. 

“Raduje me što se naši sugrađani svih generacija interesuju za nove tehnologije. Ovom prilikom želio bih da istaknem da stojimo na raspolaganju svim obrazovnim ustanovama, odnosno svim našim sugrađanima, te da slične prezentacije, s ciljem bližeg upoznavanja s aktivnostima i novinama u gradu, planiramo organizovati i u narednom periodu.”, zaključio je Junčaj. 

Učenici su na terenu imali priliku da vide prednosti ovih automobila u odnosu na konvencionalne motore i vozila. Električni automobil koristi alternativna goriva i time daje značajan doprinos očuvanju životne sredine. Na ovaj način još jednom smo ukazali na značaj podizanja svijesti kod mladih ljudi kada je u pitanju ova tema.

Takođe, učenicima su predstavljene karakteristike električnog vozila Komšo, koje se koristi za besplatan prevoz starijih sugrađana i osoba sa invaliditetom.

Glavni grad Podgorica prati savremene tokove i digitalne tehnologije u svim oblastima, a koncept Pametnog grada koji je Podgorica usvojila 2019. godine već je dao konkretne rezultate. 

PG BIRO