You are currently viewing U FOKUSU “PODGORICA INVESTMENT DAYS” ZELENA EKONOMIJA: INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE PREDSTAVLJENI PRIVREDNICIMA IZ ITALIJE I ALBANIJE

U FOKUSU “PODGORICA INVESTMENT DAYS” ZELENA EKONOMIJA: INVESTICIONI POTENCIJALI PODGORICE PREDSTAVLJENI PRIVREDNICIMA IZ ITALIJE I ALBANIJE

Glavni grad nastavlja ciklus prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica Investment Days”. S tim u vezi  menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa  Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su danas prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude iz Italije,  Albanije i Crne Gore. Bila je to prilika za prezentovanje različitih projekata koji itekako doprinose poslovnom ambijentu Podgorice, kao i za povezivanje uspješnih ljudi koji svoj posao razvijaju van Crne Gore.  Prisutnima su se obratili gradski menadžera, g. Marjan Junčaj, rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju, gđa Ljiljana Šćepanović i izvršni direktor Kofindustrija Montenegro, g.  Marko Đinđinović. Menadžer Junčaj je zahvalio svima na saradnji i prisustvu, te u formi prezentacije, predstavio najaktuelnije projekte koji mogu biti interesantni, kako fondovima, tako i individualnim investitorima, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju i održivi razvoj.

Šćepanović i Đinđinović su naglasili da su veoma zadovoljni saradnjom između Glavnog grada i udruženja Kofindustrija, te da posljednjih godina upravo zahvaljujući ovakvim događajima se otkrivaju investicioni potencijali Glavnog grada stranim tržištima i pojedincima koji Podgoricu sve više prepoznaju kao urbanu i atraktivnu turističku i privrednu destinaciju.

Delegacija privrednika iz Albanije i Italije bila je zainteresovana za različite segmente projekata koji su vezani za zeleni rast i implementaciju pravila zelene ekonomije u Podgorici, koji su ovu priliku iskoristili da se povežu, kako sa institucijama, tako i sa poslovnim krugovima iz Crne Gore.