You are currently viewing INVESTICIONI POTENCIJALI PREDSTAVLJENI RUMUNSKIM PRIVREDNICIMA

INVESTICIONI POTENCIJALI PREDSTAVLJENI RUMUNSKIM PRIVREDNICIMA

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica investment days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Rumunije, predstavio mogućnosti za ulaganja ljudima iz rumunskih poslovnih krugova.

Gradski menadžer Marjan Junčaj  je kroz prezentaciju prisutnima predstavio mogućnosti za ulaganje, te detaljno prezentovao olakšice i povoljnosti za investitore. Podsjetio je na nedavno završeni Javni poziv za izbor korisnika biznis zona i istakao da ovaj projekat predstavlja veliki potencijal kojim se otvaraju mogućnosti za brojne investicije, kreira prostor za razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta.

Rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović je istakla da današnja prezentacija ima za cilj da približi potencijalnim investitorima investiciono-razvojne programe, mjere podrške novim investicijama, kao i pravnu regulativu koja prati procedure.

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Nj.E. Matei Viorel Ardeleanu je naglasio da postoji još prostora za razvoj ekonomske saradnje između dvije države, te da treba raditi na njenom unapređenju i intenziviranju. Takođe, naglasio je da Rumunija snažno podržava evropski put Crne Gore.

Podsjećamo, Gradski menadžer Marjan Junčaj i Služba za međunarodnu saradnju, u koordinaciji sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Crnoj Gori su održali više prezentacija Investicionih potencijala Podgorice.

PG BIRO