You are currently viewing PREDSTAVLJENI INVESTICIONI POTENCIJALI TURSKIM KOMPANIJAMA

PREDSTAVLJENI INVESTICIONI POTENCIJALI TURSKIM KOMPANIJAMA

Gradski menadžer Marjan Junčaj sa saradnicima i ambasadorom Turske u Crnoj Gori Nj. E. Barišom Kalkavanom obišao je juče više lokacija u Podgorici, te predstavio aktuelne investicione i razvojne projekte koje Glavni grad realizuje. Tom prilikom ambasador sa saradnicima je, takođe, obišao i prostorije Službe zaštite i spašavanja i još jednom iskazao veliku zahvalnost zbog pomoći pružene nakon razornog zemljotresa koji je nedavno zadesio Tursku. 

„Moja zemlja je neizmjerno zahvalna jer ste uložili živote da spasite naše ljude, a iako su naši odnosi  i do sada bili na visokom nivo, od sada smo još bliži“, kazao je amasador Kalkavan. Prilikom obilaska prostorija Službe zaštite i spašavanja bilo je riječi o mogućnosti otvaranja Centra za trening vatrogasaca u Podgorici, u kojem bi bila omogućena razmjena iskustava na međunarodnom nivou, i čije otvaranje bi podržala Turska.

Posjetili su, takođe, i gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija koje realizuje jedan od najznačajnijih projekata Glavnog grada – izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, na kojem je izvođač radova konzorcijumom na čijem je čelu turska kompanija Kuzu Grup. Pored navedenog, obišli su i prostor na kojem se realizuje projekat biznis zona, te je gradski menadžer ovom prilikom, predstavio i brojne mogućnosti za investicije na prostoru biznis zona.

Radnom ručku pridružili su se predstavnici turskih kompanija koje posluju na teritoriji glavnog grada, gdje je bilo riječi o potencijalnim ulaganjima i novim investicijama koje bi doprinijele dodatnom razvoju Podgorice i otvaranju novih radnih mjesta.