BIRZIMINIUM HUB NOVOSTI

Šta je Birziminium Hub?

Jedinstveni prostor u centru Podgorice koji inspiriše inovacije i pokreće na stvaranje. Birziminium HUB je mjesto gdje se održavaju otvoreni događaji, seminari, edukacije, sastanci i okupljanja biznis i IT zajednice radi networking-a, u cilju razmjene iskustava i znanja. Budući da je rast poslovanja preduslov za uspjeh, programi podrške i obrazovanja u Birziminium Hub-u uključuju visokokvalitetno savjetovanje, edukacija i radionice dostupne građanima Podgorice.

Birziminium Hub je otvoren pod nazivom Centar kompetencija Podgorica 19. decembra 2018. godine  u saradnji sa Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) kao aktivnost prekograničnog projekta “competenceNET” čiji je UPCG partner u Crnoj Gori, a sprovodi se u okviru programa INTERREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Takođe, pokrenuta je inicijativa za osnivanje kancelarije “Mehanizm za saradnju u oblasti životne sredine između Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope” u sklopu Centra kompetencija Podgorica. Mehanizam je okrenut promovisanju Inicijative “17+1” tj. podsticanju razmjene ideja i dobre prakse u oblasti životne sredine

Birziminium Hub je opremljen sa digitalnom kamerom, dvadeset desktop računara, pet 3D štampača i pametnom tablom.

Misija

Birziminium Hub pruža podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP), kroz aktivnosti koje uključuju organizaciju obuka i mentorskih programa za MMSP i nezaposlene mlade osobe u oblasti razvoja poslovnih kompetencija, te uvođenja novih tehnologija i inovativnih rješenja u poslovanje (putem pametnih programa saradnje). Na taj način, Centar će pomoći jačanju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, a kod mladih osoba podstaći kreativan pristup razvoju poslovnih ideja.

Ciljevi

  • Jačanje preduzetništva, malog i srednjeg biznisa;
  • Razvoj poslovnih ideja;
  • Obuke i mentorski programi za MMSP i nezaposlene mlade osobe;
  • Razvoja poslovnih kompetencija;
  • Nove tehnologije;
  • Inovativna rješenja u poslovanju
  • Formiranje info centra za investitore