You are currently viewing USKORO 1495 NOVIH RADNIH MJESTA U PODGORICI

USKORO 1495 NOVIH RADNIH MJESTA U PODGORICI

Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika biznis zona donijela je odluku o utvrđivanju rang liste po Javnom pozivu za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama. 

Komisija je ocijenila da su ponude koje su dostavili Trust Construction d.o.o. i KIPS d.o.o. formalno ispravne i finansijski prihvatljive. Trust Construction d.o.o. ponudio je izgradnju komercijalnog, kongresnog i hotelskog centra, kao i centra za pružanje zdravstvenih usluga sa pratećim sadržajima. Vrijednost planirane investicije iznosi 117.249.062,73 EUR sa dodatnih 15.000.000,00 EUR za infrastrukturno opremanje biznis zone. Ova ponuda podrazumijeva 1425 novozapošljenih lica. Kips d.o.o. predvidio je izgradnju tržnog centra, a vrijednost investicije je 34.034.817,00 EUR sa otvaranjem 70 novih radnih mjesta. Za infrastrukturno opremanje biznis zone Kips je planirao dodatnih 4.186.100,00 EUR.

Glavni administrator Vuksan Vuksanović smatra da je ovo izuzetan doprinos razvoju ekonomije u Podgorici i pospješivanju ekonomskih aktivnosti, te da je za očekivati da će već iduće godine započeti realizacija ovih  investicija, čime će se otvoriti značajan broj radnih mjesta za naše sugrađane.

“Glavni grad je u prethodnom periodu preduzeo čitav niz koraka koji se odnose na valorizaciju zemljišta koje je u našem vlasništvu, a kao rezultat ovog rada imamo Odluku o utvrđivanju rang liste i dva privredna subjekta koji će realizovati različite privredne aktivnosti na teritoriji Podgorice”, istakao je Vuksanović, dodajući da jedan broj dostavljenih prijava na javni poziv nije bio formalno ispravan i iz tog razloga nijesu bile vrednovane od strane Komisije. 

Vuksanović je podsjetio da ove dvije ponude podrazumijevaju izgradnju tržnih centara, kao i obezbjeđivanje komercijalnih sadržaja i ono što je najbitnije izgradnju zdravstvenog centra, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti ponuda zdravstvenih usluga u Podgorici.

Novi Javni poziv za izbor korisnika biznis zona će biti raspisan u prvom kvartalu 2022. godine, što će stvoriti nove uslove za jačanje investicionih aktivnosti i dalje ekonomsko osnaživanje Podgorice. 

Podsjećamo, realizacijom cjelokupnog projekta biznis zona procjenjuje se da će Podgorica dobiti preko 2500 novih radnih mjesta.

Odluka:

https://podgorica.me/storage/22691/61c5d711f0909_RANG-LISTA.pdf

Izjava glavnog administratora Vuksana Vuksanovića dostupna je na linku:


PG BIRO